Käytännönasioita

Tältä sivulta löytyy tietoa käytännönasioista, mitä nuorisotalolla tapahtuu ja kuinka meillä ollaan.

Käytännönasioita
Jokaisella nuorisotalonkävijällä tulee olla Nuorisoasiainkeskuksen jäsenkortti. Jäsenkortti päivittyy syksyittäin, se ei maksa mitään ja sen voi hankkia hakemalla jäsenkorttilomakkeen nutalta, nappaamalla sen koulusta mukaan (Lauttasaaren ala-asteella ilmoitustaululta tai Lauttasaaren Yhteiskoulusta nutan ständiltä) tai tulostamalla lomakkeen netistä osoitteesta: jassari.munstadi.fi. Täytetty lomake toimitetaan nuorisotalolle, ja jäsenkortin saa samalla kertaa mukaansa.

Varhaisnuoret, 3.-6.lk
Nutalle tullessa varhaisnuoret vievät tavaransa naulakkoon ja kirjoittavat nimensä päivittäiseen kävijälistaan, joka sijaitsee kioskin tiskillä. Samalta tiskiltä löytyy vuorolista pelikonsoleita, tietokoneita ja salia varten, josta voi varata halutessaan oman vuoronsa. Konsoli- ja salivuorot kestävät 30min ja tietokonevuorot 20min. Jokainen nuori on oikeutettu yhteen vuoroon/laite per päivä. Konsolipelit – ja ohjaimet, pingismailat ja – pallon sekä pöytäjalkapallon pallon saa panttia vastaan kioskin tiskiltä. Pantiksi paras on jäsenkortti, mutta myös avaimet, puhelin tai matkakortti käy. Pantin saa takaisin kun palauttaa lainaamansa pelin/pelivälineet takaisin kioskin tiskille.
Varhaisnuorten kanssa vietetään pari kertaa kuussa pelikonsolitonta päivää, jolloin konsolit, tietokoneet, tabletit ja omat puhelimet jätetään lepäämään ja keskitytään viettämään aikaa muitten talolta löytyvien viihdykkeitten parissa, esim. lautapelit, biljardi, pingis..
Vaikka aikuisen seurassa korkeampien ikärajojen käyttö olisikin sallittua, pidämme peleissä ja elokuvissa tarkasti kiinni sallituista ikärajoista.

Iltanuorten kohdalla pätee hieman vapaammat käytännöt, mutta senkin edestä vaaditaan hyviä käytöstapoja, reilua meininkiä ja toisten huomioonottamista.

Kerhotoiminta
Kerhotoimintaa laajennetaan tarpeen mukaan ja sen vaatiessa, toivomuksia voi esittää nuorisotalon ohjaajille.
Iltanuorten kerhotoiminta painottuu enemmän satunnaiseen pienryhmätoimintaan, riippuen siitä mitä tekee mieli tehdä ja kuinka paljon nuoria on läsnä.

Kioski
Kioski on auki varhaisnuorille päivittäin nuorisotalon aukioloaikoina klo 14.30–16.00. Tuona ajankohtana kiskasta voi ostaa välipalaa:

nuudelit 60cnt
sämpylän ja mehun 50cnt
välipalapatukan 50cnt

Varhaisnuorten kanssa namipäivää vietetään VAIN perjantaisin, jolloin omat karkit ja muut mässyt ovat tervetulleita nutalle, ja karkkikiska on auki klo 15-16. Muina päivinä namit jätetään nutan ulkopuolelle, omat ”terveellisemmät” välipalat ovat tervetulleita päivittäin.

Iltanuorille kioski on auki päivittäin, ja sieltä saa ostettua kaikkia tuotteita. Myös iltanuoret saavat luonnollisesti tuoda omia ruokia/eväitä mukanaan.

Energiajuomat
Energiajuomien tuominen ja niitten nauttiminen nuorisotalolle on kielletty.

Päihteet
Nuorisotalon toiminta on päihteetöntä, ja se koskee kaikkia nuorisotalon tilojen käyttäjiä. Päihtyneestä nuoresta ilmoitetaan aina kotiin, pelkästä epäilyksestä myös.

Nuoriso-ohjaajat
Me ohjaajat ollaan täällä niin lapsia, nuoria kuin muitakin talonkäyttäjiä varten. Vastailemme mielellämme lisäkysymyksiin. Meidät saa kiinni puhelimitse: 09 310 71709/040 334 8022 tai sähköpostitse: etunimi.sukunimi@hel.fi tai lauttasaaren.nuorisotalo@hel.fi

Ylipäänsä nutalla pärjää hienosti, kun muistaa hyvät käytöstavat. Ja niitäkin voidaan aina treenata ?