Lauttasaaren nuorisotalo pursuaa kevätkaudella uutta tekemistä

Lauttasaaren nuorisotalo Apajaan ja Drumsöhön siirtyy keväällä harrastuksia ja palveluita Hapen ja Harjun tiloista. Kevätkaudella toimintaa ja tekemistä tarjoavat useat erilaiset harrastusryhmät.

Kuvataidekurssit

Lauttasaaren Kuvataide järjestää kuvataiteen ja kädentaitojen toimintaa 9-29 -vuotiaille. Tutustu kursseihin: Lauttasaaren Kuvataide 2020

Viikoittaisten ryhmien lisäksi järjestetään teemallisia työpajoja, joista ilmoitetaan Facebookissa ja Instagramissa. Kysy lisää: heidi.goransson@hel.fi


Sankarit

Keitä ne on ne sankarit? Sankarit-illat tarjoavat harrastustoimintaa eri tavoin vammaisille 15–29 -vuotiaille nuorille. Nuoret ovat mukana ideoimassa ja toteuttamassa toiminnan sisältöjä. Voit osallistua ohjattuun toimintaan, viettää kivoja hetkiä ystäviesi kanssa, tutustua uusiin ihmisiin tai halutessasi myös oleskella ihan omassa rauhassa. Suosittuja kokoontumisia on järjestetty jo vuodesta 2001 ja nuoria vierailee 30-50 illassa.

Tule Sankari-iltaan maanantaisin 13.1. alkaen klo 17.30–20.30 Lauttasaaren nuorisotalolla Apajan puolella sekä joka toinen perjantai 17.1. alkaen klo 17.30–20.30 Lauttasaaren nuorisotalolla Drumsön puolella.

Kysy meiltä lisää: sankarit@hel.fi, puh. 040 1696 278


Sateenkaareva

Sateenkaarevaa toimintaa 13–29 -vuotiaille seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluville ja sateenkaariteemoja pohtiville nuorille. Sateenkaarevassa kohtaus- ja oleskelutilassamme voi nauttia kupillisen kuumaa, jutella ja pelailla, olla rennosti mukavassa seurassa tai osallistua ohjattuun teemalliseen toimintaan. Toimintaa ohjaavat teemoihin perehtyneet työntekijät ja mukana on nuoria monenlaisilla elämänkokemuksilla.

Tutustu uusiin ystäviin, saa uutta tietoa ja näkökulmia sekä löydä mahdollisuuksia vaikuttaa. Toimintaa toteuttavat Helsingin kaupungin nuorisopalvelut yhteistyössä Helsinki Pride -yhteisön kanssa.

13–17v. 10.1. alkaen joka toinen perjantai klo 17.30–20.30

16–25v. 8.1. alkaen keskiviikkoisin klo 17.30–20.30 

18–29v. 13.1. alkaen joka toinen maanantai. Kaksikielinen (suomi+ruotsi) tapaaminen klo 17.30–20.30

13–25v. 9.1. alkaen ruotsinkielinen UngPride, joka toinen viikko torstaisin klo 17.30–20.30.

Yhteystiedot: happipride@hel.fi, puh. 040 1940 892


Mitä kaikkea Apajan ja Drumsön nuorisotaloilla voi tehdä

Lauttasaaren nuorisotalo Apajassa voit tehdä paljon erilaisia juttuja. Rennon hengailun lisäksi voit pelata säbää tai fudista, skeitata Apajan omalla minirampilla, soittaa treenikämpällä, käydä kerhoissa, osallistua erilaisiin tapahtumiin tai järjestää niitä itse. Apajassa on myös sali, jota voit käyttää. Apaja sijaitsee kirjaston kanssa samassa rakennuksessa ja saman katon alta löytyy myös ruotsinkielinen nuorisotalo, Ungdomsgården Drumsö.

Ungdomsgården Drumsön  sisäänkäynti on talon toisessa päässä puiston puolella. Nuorisotalo on avoinna 3-luokkalaisille ja ylöspäin. Nuorisotalo Klubben on auki ma, ke ja to klo 12.30–16.30 sekä pe 13–16.30. Tiistaisin talo on kiinni. Klubbenilla voit viettää aikaa ystävien kanssa, pelata pelejä, askarrella, lukea, tehdä kotiläksyjä ja ostaa välipalaa kioskista. Kerran viikossa on leivontaa ja nuorten toivomuksien mukaan muuta ohjelmaa, perjantaisin on karkkipäivä.

Toimintaan osallistuaksesi tarvitset nuorisopalvelujen ilmaisen jäsenkortin. Lomakkeita voi hakea nutalta. Tule tutustumaan tai kysy meiltä lisää!

lauttasaaren.nuorisotalo@hel.fi, P:  040 334 8022  Sijainti 

ungdomsgarden.drumso@hel.fi,  T: 040 334 8087

Photo: ©Dreamstime.com