Rubufest LYKissä 2.5.

 

Eteläisen nuorisotyöyksikön ensimmäinen Rubufest ja sen tiedonkeruu osio järjestettii Lauttasaaren yhteiskoululla maanantaina 2.5. Koulun ala-aula alkoi kuhista nuoriso-ohjaajia lähes heti aamun ensimmäisten oppituntien alettua, pöytätasot täyttyivät hiljalleen erilaisten pisteitten materiaaleista ja ilmapalloja puhalleltiin joka nurkalla posket pullollaan, tunnelma oli rento mutta ehkä hitusen jännittynyt.

image

 

 

 

 

 

 

 

 

image

Alkubriiffausta ja passien jakoa

 

 

 

 

 

 

 

 

Rubufest oli tällä kertaa suunnattu Lykin 8.luokkalaisille. Luokat saapuivat pari luokkaa kerrallaan koulun ala-aulaan, josta aloitettiin yhteisellä alkubriiffillä ja samalla osallistujille jaettiin Rubupassit tulevia pisteitä varten. Osallistujat saivat pisteellä käytyään merkinnän passiinsa, ja passin täytyttyä sen sai palauttaa lopetuspisteelle jatkotyöskentelyä varten.

 

image

Helsingin karttaa täyteltiin neuloilla mm. asuin- ja hengailupaikkojen mukaan.

 

Päivän aikana osallistuneilta kerättiin tieto erilaisilla pisteillä mm. siitä, missä nuoret viettävät aikaansa, kuinka kirjasto voisi kehittää toimintaansa, millaista toimintaa tai mitä aktiviteettia Lauttasaarelle tarvittaisiin, mietittiin millainen on hyvä ystävä, heiteltiin frisbeegolfia ja paljon kaikkea muuta. Tunnelma oli koko kolme tuntisen tapahtuman ajan loistava ja puheensorinaa ja pohtimisia riitti alusta loppuun saakka.

 

image

Vaikuttamistoiminnan rasti

 

 

 

 

 

 

 

 

 

image

Mitä eri kulttuurin osa-alueita Lauttasaaressa voisi olla? Mitä ja missä?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

image

Ulkopiste kylpi auringossa..

 

 

 

 

 

 

 

 

image

.. Jengi olis voinu jäädä sinne pidemmäkski aikaa.

 

 

 

 

 

 

 

 

image

Lauttasaaren seurakunnan nuorisotyöntekijä Varpu oli rubuilemassa myös Teemu-harjoittelijan kanssa

 

Rubufestissa saatiin yli 100:n 8.luokkalaisen ääni kuuluviin, ja bonuksena muutaman muunkin paikalla hengailleen oppilaan.

Tästä jatketaan syksyllä työpajatoiminnoissa, joissa pinnalle nousseita teemoja koulitaan pienemmällä porukalla siihen kuntoon, että saadaan ne eteenpäin äänestyskuntoon.

Mainio startti. Tästä on hyvä jatkaa.

 

image

Ystävyyden puu saa taas muutaman lehden lisää